Snakken naar verkoeling op eerste tropische dag

Op de volgens het KNMI eerste tropische dag van het jaar, waarin de temperatuur ook in Eindhoven boven de 30 graden uitkwam, was het voor veel mensen zoeken naar verkoeling.

Dat kon natuurlijk prima in de bekende zwemplassen die we daarvoor hebben: de IJzeren Man en op Aquabest bijvoorbeeld. Maar wie dat te druk vond, kon ook een duik nemen in de nieuwe buurtvijver van de buurt Augustus, pal naast het Augustinianum. Volgens een buurtbewoner is dat niet zonder gevaar, omdat er nog puin in de vijver zou kunnen liggen. De kinderen trokken zich er woensdag weinig van aan en genoten van hun goedkope en veel rustigere alternatieve duikplek.

Afgezet
Op het Laco Strandbad in Nuenen was het uitgestorven. De plas is door de gemeente met hekken afgezet, omdat het nog altijd zoekt naar een nieuwe exploitant. Zolang die er niet is blijft het strand en de plas voor het publiek verboden terrein. Op de naastgelegen visvijver was het woensdagmiddag opvallend rustig.

Vernieuwde Stadsoase Zomertuin
Een populaire uitvalsbasis voor mensen op zoek naar verkoeling in zomerse sferen, is de verbouwde Stadsoase Zomertuin op het voormalige Campina-terrein. Ten opzichte van vorig jaar, is daar een overdekt terras - en dus meer schaduw - aangelegd en is ook de programmering uitgebreid. Binnenkort wordt het ook mogelijk bandjes uit te nodigen. Bij de aftrap van deze 2.0-editie was het volgens Tim Elfing al gezellig druk met maximaal honderd gasten. “Er stond buiten ook een rij van honderd mensen. Maar lang heeft niemand hoeven wachten.”

Laat je reactie achter