'Move to Stay': slimme oplossingen voor thuiszorg

Thuiszorgorganisatie Tzorg organiseert samen met Fontys Eindhoven 'Move to Stay' op de High Tech Campus (HTC). Met dit project moeten innovatieve plannen bedacht worden om de thuiszorg te verbeteren.
Tzorg is een organisatie, bestaande uit 10.000 thuishulpen, die ervoor zorgt dat elke dag ruim 50.000 mensen met lichamelijke of psychische beperkingen langer thuis kunnen wonen op een aangename manier. Omdat er echter steeds meer ouderen bijkomen, zijn er meer thuishulpen nodig. Daarom organiseert Tzorg 'Move To Stay'.

Tijdens dit evenement gaat een internationale groep, in de leeftijd van 18 tot 70 jaar, 36 uur lang slimme oplossingen bedenken voor de thuiszorg in de toekomst. De deelnemers gaan nadenken over hoe ze mensen langer thuis kunnen wonen. Dit wordt gedaan aan de hand van enkele thema's, namelijk eenzaamheid, preventie, signalering en zelfredzaamheid. Aan de hand van deze thema's worden innovatieve ideeën gepresenteerd.

De winnaar met het beste idee ontvangt 2500 euro om zijn of haar plan verder te ontwikkelen.  'Move To Stay' is op 9 en 10 november op de High Tech Campus in Eindhoven
advertentie Banner Baskuul Accountants

Lees ook deze artikelen