FruitPunch AI Connect Studio040 / Alain Heeren

Slimme koppen bij elkaar op FruitPunch AI Connect

Een markt die in het teken staat van kunstmatige intelligentie.

Op de TU/e was die te bezoeken. Zo'n driehonderdvijftig liefhebbers, voornamelijk onderzoekers, bedrijven en studenten, kwamen op de markt af om kennis uit te wisselen en te netwerken. 'Alle tickets zijn verkocht', vertelt organisator Buster Franken vol trots. De bedoeling van de markt is volgens hem om te laten zien dat er ook in regio Eindhoven heel veel spannende dingen gebeuren op het gebied van AI en dat we niet alleen naar het buitenland hoeven te kijken.

Op de markt zijn onder andere drones, een robot, een VR-bril en zelfsturend computerspel te bewonderen. Het lijken in eerste instantie slechts leuke gadgets te zijn, maar het is veel meer dan dat vertelt een uitvinder. 'Heb je spraakherkenning op je mobiele telefoon? Een auto? AI kan al op verschillende manieren voorkomen in jouw dagelijkse leven.'
Voor studenten van de TU/e is het een uitgelezen kans om te netwerken. 'Ik wil kijken wat er allemaal mogelijk is en hoe ik daaraan kan bijdragen', vertelt een bezoeker. Naast de markt worden er nog verschillende lezingen gegeven en tot slot wordt er nog een paneldiscussie gehouden.

Laat je reactie achter