SKPO: Sluiten van scholen niet aan de orde

Basisscholen van de onderwijskoepel SKPO in Eindhoven kunnen de komende week gewoon open blijven, ondanks het oprukkende coronavirus.
Directeuren van de scholen beslissen bij SKPO zelf over de maatregelen die ze nemen, maar daarbij zijn de richtlijnen van het RIVM wel het uitgangspunt. Volgens bestuurder Peter Tijs van SKPO is het sluiten van scholen op dit moment niet aan de orde. "We moeten het niet groter maken dan het is. We nemen het natuurlijk wel serieus, maar nemen in alle rust maatregelen."

Afgelopen vrijdag verhoogde het RIVM wel de waakzaamheid in de provincie Noord-Brabant. Juist hier zijn meer besmettingen waarvan onduidelijk is wat de bron is. Scholen in de regio Oss hebben op basis daarvan al laten weten dat ze mogelijk schoolklassen naar huis gaan sturen.

De SKPO vormt het schoolbestuur voor 36 scholen in Eindhoven en Son en Breugel. Zo'n 1.100 leerkrachten geven les aan ongeveer 11.000 leerlingen. Volgens Tijs is er geen overzicht van het aantal leraren met ziekteverschijnselen. Het RIVM adviseert Brabanders die regelmatig moeten hoesten of niezen, of koorts hebben, voorlopig thuis te blijven. Tijs schat dat "een of twee personen per school" daar onder vallen.

Geldrop
Op basisschool De Ganzebloem in Geldrop is een leerkracht besmet met het coronavirus, zo werd vrijdag bekendgemaakt. Vanaf het moment dat zij ziekteverschijnselen kreeg, heeft ze al niet meer voor de klas gestaan. Ook deze school, van Stichting Nutsscholen Geldrop, blijft de komende week gewoon open.
advertentie Banner Baskuul Accountants

Lees ook deze artikelen