Studio040 / Alain Heeren

Situatie St. Anna onder controle; meer patiënten bij MMC en CZE

Het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop verzorgt sinds dinsdagnacht negen coronapatiënten. Één daarvan ligt op de IC. Bij het Maxima Medisch Centrum liggen er nu zes coronapatiënten op de IC.

De reguliere zorg in het St. Anna gaat vooralsnog gewoon nog door. Wel heeft het ziekenhuis sinds dinsdagavond drie extra observatiebedden op de Spoedeisende Hulp. "Die hebben we daar neergezet zodat patiënten daar tijdelijk kunnen wachten op een goede plek" , zegt woordvoerder Yvonne van den Berg. "Vorige keer zag je op dit punt dat de reguliere zorg gingen afschalen. Dat doen we nu niet. We roepen iedereen dan ook gewoon op te komen als dat nodig is."

Het ziekenhuis ziet het aantal coronapatiënten stijgen, maar laat weten beter voorbereid te zijn dan de vorige keer. Zo heeft het ziekenhuis nu verplegend personeel dat op de IC helpt. Van den Berg laat ook aan Studio040 weten dat er zorgpersoneel is dat het coronavirus heeft. Het is nog onduidelijk om hoeveel werknemers dat gaat en waar ze het virus hebben opgelopen. "Maar we hebben een vrij normaal ziekteverzuim."

MMC en Catharina
Bij het MMC zijn er sinds vorige week drie coronapatiënten bijgekomen. Inmiddels liggen er elf mensen met het virus op de verpleegafdeling.  Het aantal mensen dat intensieve zorg nodig heeft en dus op de IC ligt, is met zes gelijk gebleven.

In het Catharina Ziekenhuis liggen momenteel 25 coronapatiënten. Van hen liggen er zeven op de intensive care. Beide ziekenhuizen lieten vorige week al weten de reguliere zorg af te schalen om het oplopende aantal coronapatiënten te kunnen opvangen

Laat je reactie achter