Piet Knook

Sinterklaasbingo in Waalre; 'Voor een sfeervolle en gezellige sinterklaastijd'

Dit jaar zullen er geen grote sinterklaasevenementen te bezoeken zijn. Piet Knook uit Waalre kwam daarom met het idee om een coronaproof sinterklaasbingo op te zetten.

Over drie weken is de goedheiligman weer in het land. Grote evenementen kunnen dit jaar echter niet gehouden worden. Sinterklaasfan PIet Knook uit Waalre vindt dit zonde en bedacht een Sinterklaasbingo.

“Normaal is de sinterklaastijd een drukke boel. Hij komt groots aan in Nederland op zijn boot, dan loopt hij meestal diezelfde dag of weekend nog door het dorp of in de stad om alle kindjes in Nederland te zien", begint Knook. "De weken voor pakjesavond komt de sint op school, bij papa en/of mama op het werk en volgen we allemaal de avonturen tijdens het sinterklaasjournaal. Het merendeel van deze evenementen vallen dit jaar weg, helaas.”

Piet Knook had daarom een oproep op Facebook geplaatst om samen iets leuks voor de kinderen op te zetten. Coronaproof natuurlijk. Het bericht is op dit moment al 45 keer gedeeld en de reacties zijn lovend. Mensen willen graag hun raam versieren. Piet heeft zelfs berichten vanuit Riethoven en Baarn gekregen met de vraag of ze het idee daar ook mogen voorleggen.

Hoe het te werk gaat
Het lijkt een beetje op de berentocht die we al kennen van eerder dit jaar. Alleen kunnen kinderen deze keer met een zelfgemaakte (of uitgeprinte) bingokaart in de wijk opzoek naar sinterklaasversiering. Piet: “Het is het leukste als iedereen mee helpt. Je kan zelf bepalen hoe groot of klein je het wil maken. Maak je een meesterwerk van je voortuin of plak je een poster op het raam? Het is allemaal top. Het gaat puur om gezelligheid en het ouderwets samenzijn gevoel te creëren, dan wel met coronamaatregelen.”

De sint zal 14 november het land weer inkomen en vanaf dat moment zal de sinterklaasbingo gespeeld kunnen worden.

Laat je reactie achter