Studio040 / Alain Heeren

Meer beademings- plaatsen st. Anna Ziekenhuis

Het aantal beademingsplaatsen in het Sint Anna Ziekenhuis is verdubbeld. Aanleiding hiervoor is de code rood die met alle ziekenhuizen in Noord-Brabant is afgesproken.

Met de verdubbeling van de IC en beademingscapaciteit bereidt het ziekenhuis zich voor op een verdere uitbraak van het coronavirus. Het ziekenhuis kan hiermee ook andere ziekenhuizen helpen die op dit moment al veel coronapatiënten verzorgen.

"Ons ziekenhuis blijft tevens geopend voor acute en medisch noodzakelijke zorg aan andere patiënten. Om besmetting binnen het ziekenhuis te voorkomen bereiden we ons voor op concentratie van coronapatiënten op specifieke afdelingen. Dit betekent dat een aantal patiënten vanaf vandaag verplaatst wordt naar andere afdelingen", meldt het ziekenhuis op hun website. Bezoekers (maximaal 1 per patiënt per dag) wordt geadviseerd vooraf bij de receptie navraag te doen naar de juiste afdeling.

Vier patiënten met het coronavirus
Er verblijven vier corona positief geteste patiënten in het ziekenhuis in Geldrop. Eén patiënt is hersteld en werd uit het ziekenhuis ontslagen.

Laat je reactie achter