Studio040 - Bas Schuts

Simone Post wint designprijs in Eindhoven

Productdesigner Simone Post heeft de designprijs 2019 van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant gewonnen tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven.

Volgens juryvoorzitter Jan Post waren de ontwerpen van Simone vanaf het eerste moment overtuigend. 'Maar daaronder schuilt meer. Visie, verbindende kracht en verantwoordelijkheidsgevoel vormen het DNA van deze designer van de toekomst', aldus de juryvoorzitter.

Recyclen
Simone studeerde in 2015 af aan de Design Academy Eindhoven. Ze begon haar carrière met het kleed Post-Vlisco. Hier werden de afgekeurde stoffen van textielfabrikant Vlisco een nieuw leven ingeblazen. De ontwerpster werkt nu ook samen met hout- en plasticfabrieken om producten te maken van hun afval.

'Recyclen is niets nieuws. Maar de grootschalige manier waarop Post dit aanpakt en de techniek waarmee ze dat doet wel.

• Jurylid Jan Post

Designprijs
De designprijs wordt iedere twee jaar uitgereikt. De prijs bestaat uit een wisseltrofee: een zwaard dat ontworpen is door kunstenaar Ted Noten, een medaille met edelsteentjes en een geldprijs van tienduizend euro. Commissaris van de Koning Wim van de Donk heeft de Designprijs op zondagavond uitgereikt in het Designcentrum Kazerne in Eindhoven.

Studio040

Laat je reactie achter