Studio040

Signify betaalt loonoffer terug aan werknemers

Signify betaalt het loonoffer terug dat een groot deel van hun werknemers in 2020 moest inleveren.

Het Eindhovense lichtbedrijf heeft wereldwijd zo’n 32.000 werknemers. Het bedrijf vroeg afgelopen april in een brief aan zijn werknemers om twintig procent van het loon in te leveren. Dat voorstel kwam voor velen als een verrassing omdat Signify een gezond bedrijf was dat er financieel goed voor stond. Zo draaide het bedrijf in 2019 een omzet van 6,2 miljard euro. In 2019 maakte het bedrijf zo’n 529 miljoen euro winst.

Ontslagen voorkomen
Signify gaf aan met het voorstel voor tijdelijk minder salaris en werk, ontslagen te willen voorkomen. In december liet het bedrijf weten dat ze tientallen banen in Eindhoven moeten schrappen omdat ze gaan reorganiseren. Maar dat zijn volgens de woordvoerder van Signify twee verschillende dingen. 

"Zoals we in december hebben aangegeven zijn de economische gevolgen van de coronapandemie ingrijpender dan we vooraf hadden verwacht. We verwachten dat het jaren duurt voordat de markt weer is zoals in 2019. We moeten daarom nu ingrijpen en de kosten beperken, en dat is heel vervelend", aldus de woordvoerder. "De prestaties in 2020 laten toe dat we de werknemers die hebben deelgenomen aan het solidariteitsprogramma terug kunnen betalen."

Bovendien stelt Signify voor om een dividend van 1,35 euro per aandeel aan haar aandeelhouders uit te keren.

Laat je reactie achter