Bibliotheek Eindhoven

Schrijvers gaan op scholen ‘liefde voor taal overbrengen’

De Eindhovense basisscholen De Boschakker en De Korenaar krijgen een zogenoemde schoolschrijver. Dat is een professionele kinderboekenschrijver die de leerlingen de liefde voor taal moet gaan overbrengen.

Schrijver Li Lefébure gaat aan de slag bij De Boschakker en Jørgen Hofmans bij de Korenaar. Ze hebben al een keer proef kunnen draaien. Het komend half jaar verzorgen ze in de klas of via een online-verbinding creatieve taallessen. Het project wordt ondersteund door de Eindhovense bibliotheek.

Doel van het project is dat leerlingen meer plezier krijgen in lezen en dat hun woordenschat en taalvaardigheid wordt vergroot. Ook denken de initiatiefnemers dat met het project de zelfreflectie, creativiteit en probleemoplossend vermogen van kinderen kunne worden verbeterd. Het is de bedoeling dat ook leerkrachten en ouders meedoen.

Het gaat om een landelijk project, waar de twee Eindhovense scholen aan meedoen. Op de twee scholen zijn leerlingen van de groepen 4, 5 en 6 betrokken.

Li Lefébure is onder andere bekend van de boeken ‘Raaf en Papegaai’ en ‘Draakje en Donatius’. Eindhovenaar Jørgen Hofmans schrijft boeken voor beginnende tot aan de meer gevorderde jonge lezers. Van zijn hand kwamen onder meer ‘Rafa wil drummen’ en ‘Dit is foute boel’.


Laat je reactie achter