Studio040

Schoolbesturen moeten lesruimtetekort in Geldrop-Mierlo oplossen

Gemeente Geldrop-Mierlo last donderdag een extra raadsvergadering in om een oplossing te vinden voor het ruimtegebrek waarmee basisschool ‘t Schrijverke te maken heeft. Die oplossing moet komen van de andere schoolbesturen in de gemeente.

De basisschool 't Schrijverke in woonwijk Luchen in Mierlo, heeft te maken met een gebrek aan ruimte. Daardoor heerst de vrees dat er voor sommige leerlingen in de basisschool komend schooljaar geen plek meer is.

Omdat te voorkomen hebben de politieke partijen in de gemeente een motie ingediend om op 22 juli een extra raadsvergadering te beleggen. Daarbij moeten ook de schoolbesturen in de gemeente betrokken worden. Dit om de huisvestingsproblemen rond de basisschool op te lossen voor het gemeentebestuur met reces gaat.

Daarmee legt de politiek het probleem van het tekort aan lesruimte bij de andere schoolbesturen in de gemeente. Die stap wordt genomen op basis van de uitspraak de raad van Ruimtelijke Ordening, de RO raad. Die kwam eerder tot de conclusie, in tegenstelling tot veel ouders en raadsleden, dat de basisschool geen extra ruimte nodig heeft. 

Presentatie
De RO raad concludeerde dat schoolbesturen meer moesten samenwerken. Daarop worden de besturen nu aangesproken door de lokale politiek. De schoolbesturen wordt verzocht individueel dan wel gezamenlijk een presentatie te geven over hoe zij de huisvestingsproblematiek van 't Schrijverke gaan oplossen. Of het daarbij gaat over een tijdelijke oplossing middels een noodvoorziening of een permanente oplossing wordt in het midden gelaten.  

Laat je reactie achter