PSV Media

Schmidt ziet perspectief na zoveelste uitglijder

Trainer Roger Schmidt ziet na de Europa League-nederlaag tegen Olympiakos Piraeus nog kansen om de volgende ronde te halen van het bekertoernooi.

PSV ging met 4-2 onderuit in Griekenland. Na de eerste twee doelpunten van de Grieken wisten de Eindhovenaren nog rap de stand gelijk te trekken. Zahavi maakte de 1-1 en de 2-2. Door geklungel achterin zocht PSV echter toch met een 3-2 achterstand de kleedkamers op. In het tweede bedrijf werd het zelfs nog 4-2 voor de Grieken.

Voor PSV is de uitslag een nieuwe tegenvaller nadat de Eindhovenaren ook uit het nationale bekertoernooi vlogen na de 2-1 verlies tegen Ajax. Door het verlies tegen ADO hebben de Eindhovenaren bovendien 9 verliespunten meer in de competitie dan koploper Ajax.

Schmidt laat na de nederlaag weten toch nog kansen te zien om door te stoten tot de achtste finales in de Europa League. “We hebben een onnodige nederlaag geleden”, begon Schmidt zijn analyse. “We geven te makkelijk grote kansen weg en op dit niveau worden die afgestraft. Dat is onacceptabel. Aan de andere kant hebben we twee doelpunten gemaakt en dat biedt perspectief voor volgende week. Ik denk dat het nog altijd mogelijk is om ten koste van Olympiakos FC door te gaan.”

'Ik zie mogelijkheden'
“Ik zie genoeg ontwikkeling in mijn team”, ging Schmidt verder. “We hebben een goede spelers, maar het zijn stuk voor stuk jongens die nog niet zo ervaren zijn op dit niveau. We maken fouten en zoals ik al zei worden die op dit niveau afgestraft. Wij worden echter ook niet weggespeeld. Als ik naar het wedstrijdbeeld kijk, zie ik mogelijkheden. We zijn pas halverwege.“

Defensie
Gevraagd naar de defensieve kwetsbaarheid van zijn team was Schmidt helder. “Verdedigen is niet iets van alleen de achterste linie. Dat moet je met het hele team doen. Daar zullen we het ook met iedereen over hebben. We gaan analyseren en verbeteren waar nodig”, besloot hij.

Laat je reactie achter