PSV Media

Schmidt wil Van der Kuijlen eren met winstpartij

Een jaar geleden werd Schmidt zelf middels een videoboodschap nog welkom geheten bij de club door Van der Kuijlen. In aanloop naar de wedstrijd tegen FC Groningen liet de hoofdtrainer weten Van der Kuijlen, die maandag kwam te overlijden, te willen eren.

Schmidt laat weten te beseffen hoeveel Van der Kuijlen voor de club heeft betekend. “Enorm veel”, was Schmidts conclusie. “Het is misschien de allerbeste speler die ooit voor PSV speelde. Zijn statistieken als voetballer zijn fantastisch.” Een overwinning op FC Groningen moet een passend eerbetoon zijn aan Mister PSV. Eerder leegde Schmidt met een aantal stafleden en spelers al een krans bij het standbeeld van Skiete Willy.

Het eerbetoon is echter niet het enige waarvoor de wedstrijd tegen FC Groningen belangrijk is voor de Eindhovenaren. Een dag later staat immers de wedstrijd Ajax – AZ op het programma. PSV kan zo deze speelronde een slag slaan in de strijd om de tweede plek, en daarmee de fel begeerde kans om zich te kwalificeren voor Champions League-deelname. Daarnaast kan ook het kampioensfeest van Ajax tenminste een week worden uitgesteld.

Toeschouwers
Dan is er nog iets anders dat de wedstrijd tegen Groningen bijzonder maakt. Het is namelijk voor het eerst sinds tijden dat er weer toeschouwers in het Philips Stadion mogen zijn. Ook daar is Schmidt blij mee, zo laat Schmidt weten. “Na een lange periode zonder supporters in het stadion is het zo mooi dat zij er weer kunnen zijn. Het was een rare gewaarwording om bijna een heel seizoen lang zonder steun van de tribune te spelen. We hebben uitgekeken naar dit moment”, aldus de oefenmeester.

Fitte selectie
De PSV-selectie is in goeden doen, laat Schmidt weten. “We hebben een goede trainingsweek achter de rug. Een aantal spelers, onder wie Marco van Ginkel en Armando Obispo had wat klachten, maar ook zij zijn weer aangehaakt bij de groep. Na een aantal dagen rust, konden we met frisse energie toewerken naar de laatste fase van het seizoen.”

Bij FC Groningen is in ieder geval één afwezige. Oud-PSV’er Arjen Robben is niet fit genoeg om aan te treden en laat de wedstrijd aan zich voorbij gaan.

Laat je reactie achter