PSV Media

Schmidt: ‘Twente goede voorbereiding op Ajax’

Schmidt ziet de wedstrijd tegen FC Twente die dit weekend door de Eindhovenaren met 3-0 gewonnen werd, als een goede voorbereiding op de bekerkraker tegen Ajax.

“De wedstrijd tegen Twente geeft het team zelfvertrouwen. We hebben eerder al laten zien dat we de beker serieus nemen. Daarom is het mooi dat we tegen Ajax spelen. Dan kunnen we onze intenties laten zien. We zijn klaar voor een bekergevecht”, laat Schmidt weten.

Daarbij gaf Schmidt nog maar eens aan niet teleurgesteld te zijn in de resultaten in januari, waarin werd gelijkgespeeld tegen Ajax en werd verloren van AZ en Feyenoord. “Natuurlijk hebben we twee keer verloren, maar die verliezen waren onnodig vind ik. We maakten een simpele fouten waardoor we verloren. Het was geen perfecte maand, maar de andere wedstrijden, behalve die tegen Ajax, hebben we gewonnen.”

Daarnaast laat Schmidt weten geen druk te voelen voor het topaffiche. “We voelen geen druk, alleen motivatie. We spelen tegen wat momenteel het beste team van Nederland is. We moeten morgen een topwedstrijd spelen om te winnen”, besluit Schmidt.

In de voorbereiding tegen de Amsterdammers zegt Schmidt eerst de wedstrijd tegen FC Twente te laten zien. "Dat was een goede wedstrijd tegen een ander team, maar wel een team dat een soortgelijke spelopvatting heeft. Een team dat actief voetbal speelt en hoog druk wil zetten. We zullen ook de vorige wedstrijd tegen Ajax laten zien. In die wedstrijd stonden we 2-0 voor. Daardoor gingen zij veel druk zetten, ze moesten wel."

"Soms moet je  kunnen lijden in een wedstrijd. Wat dieper gaan verdedigen. Omdat ze hoger druk gaan zetten, komen er ook voor ons ruimtes om te kunnen scoren. Die kansen kregen we ook in de wedstrijd vier weken geleden, maar benutten we niet. Daarbij zullen we aan de bal beter moeten zijn. We kunnen morgen laten zien dat we ons ontwikkeld hebben", aldus Schmidt

Tegen Ajax kan Schmidt nog steeds niet beschikken over enkele spelers die al langer met blessures kampen. Onder meer Götze, Gakpo en Madueke zijn daardoor nog niet van de partij.

Laat je reactie achter