Mario Götze PSV Media

Schmidt sluit snel debuut Götze niet uit

Na de interlandbreak staat dit weekend speelronde vijf van de Eredivisie op het programma, waarin PSV het op bezoek in Zwolle opneemt tegen PEC. De prangende vraag is natuurlijk: speelt Mario Götze?

"Mario is hartstikke fit. Hij heeft de afgelopen twee weken heel veel individueel getraind. Het is nu zaak dat hij wedstrijdritme opdoet. Dat geldt voor alle nieuwe aanwinsten, zoals Adrian Fein, Ibrahim Sangaré en Marco van Ginkel. Er komen een paar drukke weken aan dus ik wil iedereen zo snel mogelijk minuten laten maken. Dat kan zijn vanaf de aftrap, of later in de wedstrijd", legt trainer Roger Schmidt uit.

Voetbalintelligentie
Schmidt is ook helder over de rol die hij voor Götze voor ogen heeft: "Ik zie hem meer als een middenvelder dan een aanvaller. Ik denk dat hij daar zijn beste spel kan laten zien en dat denkt hij zelf ook. Het is mooi om te zien hoeveel voetbalintelligentie hij heeft, daarmee kan hij de andere spelers helpen."

Eén van die spelers die wel wat hulp kan gebruiken is Mohammed Ihattaren, die in een lastige fase zit en zijn basisplaats dit seizoen is verloren. Toch ziet Schmidt vooruitgang. "De eerste paar weken van Mo waren niet goed maar ik zie dat zijn mindset nu veranderd is. De concurrentie doet hem goed en ik zie dat hij stappen maakt."

Coronabesmetting
Schmidt kan zondag ook weer beschikken over Jordan Teze. Bij hem werd het coronavirus geconstateerd. Teze vertoonde echter geen symptomen, heeft tijdens zijn quarantaine thuis individueel getraind en is helemaal fit.

De wedstrijd tegen PEC Zwolle begint zondag om kwart voor vijf.

Laat je reactie achter