PSV Media

Schmidt: 'EK was perfect voor Gakpo'

PSV-trainer Roger Schmidt laat weten blij te zijn met het optreden van Cody Gakpo in de poulefase van Jong Oranje op het EK Onder-21.

Dat zei de hoofdcoach van de Eindhovenaren bij de persconferentie in aanloop naar het duel tegen Heracles. “Cody speelde heel goed, en ik denk dat het EK perfect voor hem was om speeltijd te krijgen nadat hij er twee maanden uit was door een blessure.”

“Hij speelde drie wedstrijden waarvan de eerste als invaller. In de laatste wedstrijd speelde hij buitengewoon, gaf assists, maakte doelpunten”, zegt Schmidt. “We zijn blij dat hij zelfvertrouwen heeft opgedaan op het EK maar ook vertrouwen heeft gekregen in zijn enkel, dat hij voelt dat hij weer fit is.”

Door Gakpo’s optreden is de discussie inmiddels opgelaaid of de flankspeler niet de kans moet krijgen in het grote Oranje van Frank de Boer. Schmidt wilde in die discussie geen duidelijk standpunt innemen. “Het belangrijkste is dat hij speelt. Er zijn veel goede aanvallers bij Oranje. Als hij dan op de bank komt heeft hij er meer aan om naar het EK Onder-21 te gaan. Daar zijn ook goede tegenstanders, ze spelen in de knock-out ronde tegen Frankrijk. Maar, als hij zich zo laat zien bij Jong Oranje, twijfel ik er niet aan dat hij ook bij het grote Oranje van waarde kan zijn.”

Thomas onder het mes
Schmidt liet weten dat ook de andere internationals in goede vorm zijn teruggekomen. Wel kreeg de trainer slecht nieuws over Thomas, die een enkeloperatie moet ondergaan en daardoor dit seizoen niet meer in actie komt. Naast Thomas is ook Mauro Júnior geblesseerd, net als Maxi Romero en Richard Ledezma. Verder kan Schmidt beschikken over een fitte selectie.

Laatste fase
Die zal Schmidt voor de rest van het seizoen ook nodig hebben. De Eindhovenaren staan in punten gelijk met AZ en staan op de tweede plaats op basis van het doelsaldo. Daarom moet het team van Schmidt de komende zeven wedstrijden winnen, het liefst met zoveel mogelijk doelpunten. In die serie finales is Heracles de eerste horde.

In Almelo speelde PSV gelijk tegen de Heraclieden. “Ik verwacht een moeilijke wedstrijd”, laat Schmidt weten. “Ze spelen dapper voetbal, leggen veel energie in een wedstrijd. Ze zetten hoog druk en maken veel kilometers, in dat opzicht is het een van de beste teams in de competitie”, besluit Schmidt.

Laat je reactie achter