PSV Media

Schmidt blikt terug op Ajax en wil af van de VAR

Bij de persconferentie in aanloop naar het duel met ADO, passeerde verschillende onderwerpen de revue. Daarbij blikte Schmidt ook terug op de verloren bekerkraker tegen Ajax.

Schmidt liet weten niet van mening te zijn veranderd over de toedracht van het verlies, ten opzichte van zijn analyse net na de wedstrijd. “We waren niet goed, het ontbrak aan energie en de juiste houding in de eerste 35 minuten. In de tweede helft speelden we beter en werd het een open wedstrijd. In de laatste minuten hadden we nog de 2-2 kunnen maken”, liet Schmidt weten.


Daarbij is Schmidt duidelijk over hoe momenteel de verhoudingen zijn tussen PSV en Ajax. “Ze hebben een ander budget. Ze spelen zo 7 á 8 spelers van meer dan 15 miljoen euro. Wij hebben nog nooit een speler voor zoveel geld aangetrokken. Daarbij hebben ze een aantal sleutelspelers die al drie, vier jaar in het elftal staan. Om gelijke tred te blijven houden, moeten we over- overpresteren.”

Goed voetbal
“Ik weet ook dat PSV de laatste twintig jaar tien keer kampioen is geworden en dat dat dus mogelijk is”, zegt Schmidt. “Maar wij hebben veel nieuwe spelers, een nieuwe coach en een nieuwe situatie. We staan in de competitie vier punten achter en vier punten voor op de nummer drie. Zo slecht is de situatie niet. Daarbij spelen we vaak, al is het niet 90 minuten, goed voetbal”, voegt Schmidt daaraan toe.

1000 procent rood
Daarnaast moest de hoofdcoach nog kwijt over het functioneren van de scheidsrechter bij het duel met Ajax. “Het was een honderd procent- nee een 1000 procent rode kaart”, zegt Schmidt doelend op de overtreding van Ajax-back Tagliafico op Mohammed Ihattaren. “Als je zo de duels in mag gaan, wordt het onmogelijk om kampioen te worden. En als zulke overtredingen mogen plaatsvinden, kunnen we beter ook stoppen met de VAR. Nergens ter wereld is dat een geslaagd experiment gebleken”, laat Schmidt weten.

“Het werk van scheidsrechters is ontzettend moeilijk, ik heb daar veel respect voor. Heel vaak maken ze de juiste beslissingen in de fractie van een seconde. Ik kan er beter mee leven dat een dergelijke overtreding over het hoofd gezien wordt zonder VAR, dan met. Want voor dit soort momenten zitten ze er, en er gebeurt niks”, laat Schmidt weten.

Götze en Gakpo bijna terug
Tegen ADO verwacht Schmidt een heel andere wedstrijd dan tegen Ajax. “Ze spelen compact, met vijf man achterin en loeren op de counter. We moeten geduldig zijn bij dit soort wedstrijden, maar na de wedstrijd tegen Ajax moeten we met een reactie komen”, zegt Schmidt.

Daarbij zijn Götze en Gakpo weer hersteld van hun blessure. Of ze zaterdag ook kunnen spelen was niet duidelijk voor Schmidt. “In dat kader was het vervelend dat we eind vorige week niet konden trainen, want dan hadden ze al mee kunnen doen. Nu moeten we bij de komende trainingen kijken hoe het gaat en hoe ze zich voelen”, zegt de coach. Daarmee lijkt het duo in ieder geval terug te zijn voor de Europa League wedstrijd tegen Olympiacos, komende donderdag.

Laat je reactie achter