PSV Media

Schmidt beducht voor Heerenveen; vooruitblik op transferzomer

PSV kan zijn borst nat maken voor het duel tegen sc Heerenveen. Schmidt liet weten beducht te zijn voor de Friese opponent.

“Natuurlijk is Heerenveen meer dan Veerman en Veerman”, liet Schmidt weten, doelend op de broers die dit seizoen op het middenveld en in de aanval furore maken bij de Friezen. “Met Lasse Schöne hebben ze iemand met veel ervaring, Mitchel van Bergen scoorde nog tegen ons in de eerste wedstrijd. Ze beschikken over veel kwaliteit.”

Toch liet Schmidt zich ontvallen dat Joey Veerman, die bij PSV gezien zou worden als potentiële versterking voor volgend seizoen, wel over bijzondere kwaliteiten beschikt. “Hij kan zich onder druk uit voetballen, passt vaak naar voren en is een creatieve speler. Maar het is niet gezegd dat wij zo’n speler kunnen betalen. Spelers van Nederlandse clubs zijn vaak duur. We zullen moeten zien wat mogelijk is.”

Kwaliteit
Als alternatief zou PSV namelijk ook kijken naar oud-PSV’er Davy Pröpper. Over hem wilde Schmidt zich minder laten ontvallen. “Eerlijk gezegd, wat het belangrijkste is, is kwaliteit. Ervaring is ook belangrijk, maar we hebben op het moment ook spelers die dat hebben. Dat zal niet de doorslag geven in wie we halen”, aldus Schmidt.

Dat geldt ook voor de voorste posities, waar het zeker lijkt dat Donyell Malen de club komende transferperiode achter zich laat. Als dat het geval is, zal PSV ook een directe versterking voor de spitspositie zoeken. Noni Madueke, het talent dat zich dit seizoen meerdere malen heeft onderscheiden, zal dus niet automatisch doorstromen.

Verschillende top-opties’
“Een jonge talentvolle speler zijn is niet genoeg. Madueke heeft dit seizoen goede stappen gemaakt, maar hij heeft ook verbeterpunten. Dat weet hij zelf ook. Ik ben ervan overtuigd dat hij volgend seizoen een basisspeler kan zijn, maar dat is niet vanzelfsprekend. Ook omdat een seizoen, waarin we hopelijk Champions League spelen, erg zwaar is voor jonge spelers. We hebben een selectie nodig waarin we verschillende top-opties hebben. Daarvan zal Noni er één zijn", laat Schmidt weten.

Blijven winnen’
Omdat nummer drie AZ vorig weekend verloor van Ajax, staan de Eindhovenaren drie punten los in de strijd om de felbegeerde tweede plaats én hebben ze een beter doelsaldo dan de Alkmaarders. Het verandert echter niet veel aan de opdracht voor PSV. “Het was een goed weekend voor ons”, doelt Schmidt op de winst op Groningen en het verlies van AZ. “Maar we staan nog steeds onder druk. We moeten onze wedstrijden blijven winnen, om te beginnen met Heerenveen.”


Studio040 Radio doet rechtstreeks verslag van de wedstrijd die zondag om 16.45 wordt afgetrapt in het Philips Stadion.

Laat je reactie achter