advertentie Banner Siteli

Schiettent Park Hilaria met politie BOVAK

Schiettent dicht: Pistolen 'te echt'

Omdat de pistolen te veel lijken op echte wapens, is Schiettent Special Forces op Park Hilaria door de politie gesloten.

Tot woede van exploitant Gilbert de Poorter, die de schiettent al vier jaar in deze vorm runt. Omdat de wapens in beslag zijn genomen, blijft de schiettent dicht tot het einde van Park Hilaria. De exploitant loopt hierdoor vele duizenden euro's mis.

Ook  Frank Vale van BOVAK, de Nationale Bond van Kermisbedrijfshouders is woedend. "Onze advocaat is de zaak nu aan het onderzoeken", zegt hij. De in beslag genomen wapens zijn luchtdrukpistolen die eruit zien als pistolen van het merk Walther. Dergelijke wapens zijn in Nederland verboden. "Maar de kermis heeft een vergunning voor wapengebruik. Daarin is echter niet beschreven hoe die wapens eruit mogen zien. Deze pistolen zaten met een staalkabel vast, dus het was onmogelijk ze op een andere manier te gebruiken of ze mee te nemen", zegt Vale.

Agenten bij Schiettent BOVAK

Op de kermis in Weert hebben agenten zelfs nog een schietwedstrijdje gedaan

• Frank Vale, BOVAK

Volgens Vale is het heel erg vreemd dat er nu opeens wordt ingegrepen. "Vier jaar geleden toen deze wapens in gebruik werden genomen, heeft de Rotterdamse politie er uitgebreid naar gekeken.  Ze zeiden toen: als de pistolen op deze manier vastzitten, is het goed. Vorig jaar op de kermis in Weert hebben agenten zelfs nog met elkaar een schietwedstrijdje gedaan bij deze schiettent." 

Schiettent gesloten Gilbert de Poorter

Laat je reactie achter