Studio040

Schaken tegen nummer drie van de wereld in PSV-stadion

Een potje schaak spelen tegen de nummer drie van de wereld, Anish Giri. Dat konden schaakliefhebbers dinsdag in het Philips Stadion.

In café De Verlenging in het Phillips stadion krijgen fans van Anish Giri, topschaker op wereldniveau, de kans om hun idool te ontmoeten. "Dit is prachtig. Giri is zo'n goede contante speler. Het is echt een eer", zegt een van de fans glunderend.

Tata Steel Chess Tournament
Deze meet and greet is een van de evenementen rondom het Tata Steel Chess Tournament, een van de grootste schaaktoernooien ter Wereld. "Vorige jaren deed ik het altijd goed. Ik hoop dat het voordeel dit jaar weer aan mijn kant is.", aldus Giri. Giri is een grote naam in de schaakwereld. In 2011 stond, de toep 17-jarige Giri op de eerste plek op de wereldranglijst voor spelers tot 18 jaar. 

Ook groot Nederlands schaker Hans Böhm is aanwezig. Sommige fans kregen zelfs de kans om een potje schaak met hem te spelen. "Het komt niet vaak voor dat iemand van mij wint bij dit soort evenementen", vertelt hij. "De meeste mensen zijn gewoon thuisschakers en hebben er vooral plezier in. Ook dat is minstens zo belangrijk."

Tata Steel Chess

Laat je reactie achter