Studio040 - Alain Heeren

Schadepost rellen Eindhoven: 670.000 euro

670.000 euro. Dat is inmiddels de schadepost als gevolg van de rellen in Eindhoven eind januari. Dat heeft het Openbaar Ministerie laten weten.

De gemeenteraad werd dinsdagavond bijgepraat over de rellen, naar aanleiding van het rapport dat vorige week verscheen. Daaruit bleek dat burgemeester en politie goed hebben gehandeld om de ongeregeldheden tegen te gaan. Toch kon die dag niet worden voorkomen dat een demonstratie tegen de coronaregels volledig uit de hand liep.

De bijna zeven ton aan schade is het bedrag aan schadeclaims dat is ingediend bij de rechtbank. Het gaat dan om publieke eigendommen die zijn vernield, zoals abri’s, bestrating en camera’s. Ook vandalisme aan het station en aan winkels is hierin meegenomen. 

Eerder liet burgemeester Jorritsma al weten dat hij iedere eurocent terug wil zien van de schade die relschoppers hebben aangericht. Ook het Openbaar Ministerie heeft dat als doel. “Alles wat in ons vermogen ligt, zullen we doen'', aldus officier van justitie Janine Kramer in het ED.

Het is nog niet duidelijk hoeveel geld tot nu toe is teruggevorderd op de relschoppers. Bij de arrestatie van relschoppers legt justitie  beslag op dure spullen van de verdachten. 

Laat je reactie achter