Studio040

Schade na bedrijfsbrand Woensel loopt in de tonnen

De schade door de brand dinsdagavond bij het Eindhovense bedrijf Battery Street loopt in de tonnen. Dat zegt de eigenaar tegenover Studio040.

Volgens Leon Janssen is er ravage enorm in de ruimte waar de brand uitbrak: een winkel voor accu's en batterijen. De winkel beslaat ongeveer eentiende van een loods, die voor de rest gevuld is met de andere onderneming van Janssen: een verhuur- en reparatiebedrijf voor heftrucks. Door adequaat handelen van de brandweer en een goede afscheiding, zorgde de brand daar alleen voor roet- en rookschade. De inboedel van de accuzaak, gevuld met honderden accu's en batterijen, moet als verloren worden beschouwd. Of de brand de stabiliteit van het pand heeft aangetast, wordt nog onderzocht. Janssen schat dat de totale schade in de tonnen gaat lopen.

Studio040

De eigenaar en de politie tasten nog in het duister wat de oorzaak is van de brand. Mogelijk is er sprake geweest van kortsluiting. Janssen probeert het bedrijf zo snel mogelijk weer open te krijgen. Hij probeert de winkel zolang tijdelijk onder te brengen in een deel van de loods dat ongeschonden bleef.

Laat je reactie achter