Samen voor Eindhoven verdeelt laptops Beeldbaas

Samen voor Eindhoven verdeelt 150 laptops

Samen voor Eindhoven kreeg van het goede doel Allemaal Digitaal 150 laptops om te verdelen onder verschillende maatschappelijke instellingen in Eindhoven.

De stichtingen vinden dat digitale verbondenheid een basisbehoefte is. Allemaal Digitaal zamelt daarom laptops en tablets in om ze te verdelen onder mensen die ze nodig hebben.

Zo gaf Samen voor Eindhoven vijftien laptops de Huiskamer voor Vluchtelingen. "Zij geven Nederlandse taallessen aan zo’n 40 dak- of thuisloze vluchtelingen. Een aantal van hen krijgt nu een laptop in bruikleen ter ondersteuning van het leren van de Nederlandse taal. Als zij de taal beheersen leveren ze de laptops weer in en kan een ander er gebruik van maken”, zegt Esther Hofstede, directeur Samen voor Eindhoven.

Om te leren
“Meestal worden de laptops gebruikt om uit te lenen aan mensen  die het moeilijk hebben", zegt Hofstede. "Kinderen die een laptop nodig hebben voor school, nieuwkomers die de Nederlandse taal willen leren, mensen die last hebben van eenzaamheid of opnieuw in isolement raken."

Uit een inventarisatie van de stichting en Bibliotheek Eindhoven blijkt de behoefte aan de apparatuur in de regio groot. Er zijn nog zo'n 1000 laptops nodig om aan die behoefte te voldoen.

Geen beschikking
“In onze Brainport heeft 1 op de 11 schoolkinderen geen beschikking over een laptop of pc. Zij kunnen een in deze tijd belangrijke skill als digitale vaardigheid niet ontwikkelen. En blijven daardoor achter in hun algemene ontwikkeling”, laat Albert Kivits, bestuurder van Bibliotheek Eindhoven, weten.

Laat je reactie achter