advertentie Banner Siteli

RyanAir

Eindhovense piloten krijgen geld

Ryanair moet toch ontslagvergoedingen betalen aan acht piloten die tot eind 2018 op Eindhoven Airport hebben gewerkt.

Dat heeft het gerechtshof in 's-Hertogenbosch op donderdag bepaald. 

Volgens het hof heeft Ryanair in een arbeidsconflict met acht piloten ernstig verwijtbaar gehandeld. Daarom hebben de piloten recht op vergoedingen als compensatie voor de geleden schade. Ook vindt het hof dat het Ierse bedrijf het conflict onnodig uit de hand heeft laten lopen waardoor er een onwerkbare situatie is ontstaan. 

Hoger beroep
Ryanair zelf was van mening dat er geen sprake was van ernstig verwijtbaar handelen of nalaten van haar kant, en ging in hoger beroep tegen het toekennen van de vergoedingen aan de acht piloten.  Na de tussenuitspraak van donderdag vraagt het hof om meer informatie aan de piloten om de hoogte van de vergoedingen te kunnen bepalen.

Stakingacties
Ryanair heeft voor de stakingacties die in september 2018 dreigden te komen aan de piloten meegedeeld dat verdere stakingsacties tot sluiting van de basis in Eindhoven zouden leiden. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat de arbeidsplaatsen van iedereen die op de basis in Eindhoven werkt zou vervallen.

Eerdere vergoedingen
In 2019 heeft Ryanair ook vergoedingen moeten betalen aan een piloot en zes leden van het cabinepersoneel. De piloot krijgt zo'n 150.000 euro en de anderen ieder 10.000 euro.

Laat je reactie achter