PSV Media

Ruud van Nistelrooij trainer Jong PSV

Ruud van Nistelrooij wordt vanaf 1 juli de nieuwe trainer van de beloften van PSV. Dat heeft de club woensdagavond bekendgemaakt tijdens een eigen nieuwjaarsshow.

De oud-voetballer en jeugdcoach is nog met PSV in gesprek over de contractduur.

Van Nistelrooij in inmiddels zeven jaar al betrokken bij de jeugdopleiding. Hij trainde talenten individueel en jeugdteams zoals PSV onder 19. Daarnaast is hij assistent-bondscoach bij Oranje. Eerder bekleedde hij die functie tussen 2014 en 2016.

De 70-voudig international is blij met de stap. "Op het moment dat die vraag komt, dan weet je diep van binnen wat je wilt. Ik ben er klaar voor en ik heb er zin in. Dit is voor mij een prachtige stap, dat voel ik." Van Nistelrooij gaf ook aan wat hij als trainer belangrijk vindt. "Ik hou van spelers die alles doen en laten om succesvol te zijn. Ik werk graag met een staf om mij heen die dat belangrijk vindt.

Van Nistelrooij heeft als speler een indrukwekkende loopbaan achter de rug. Hij kwam naast PSV ook uit voor clubs als Real Madrid en Manchester United. In drie seizoenen bij PSV scoorde hij 75 keer. 

Laat je reactie achter