Ruud van Acquoij

Ruud van Acquoij opnieuw lijsttrekker Eindhovense 50Plus

Ruud van Acquoij voert volgend jaar opnieuw de kieslijst aan voor 50Plus, tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in Eindhoven.

Hij kreeg hiervoor deze week de steun van de leden van de ouderenpartij in de stad. De andere kandidaat was raadslid Wilma Richters. 

“Ik heb er weer zin in. Via onze achterban hebben we veel positieve reacties gehad op wat we de afgelopen jaren hebben gedaan in de stad”, reageert Van Acquoij.  De fractie telt nu twee zetels in de Eindhovense gemeenteraad. De lijsttrekker denkt dat dit aantal niet snel wordt overtroffen. “We mogen blij zijn als we die twee zetels vast kunnen houden.”

50Plus

50Plus zou de komende jaren vooral willen inzetten op een nieuw ouderenbeleid in de stad, buurthuizen ontlasten van administratieve rompslomp en meer passende woonruimte voor senioren. Van Acquoij: “Er is nu nog geen ouderenbeleid in Eindhoven, maar dat komt er op aandringen van onze fractie nu wel. Er is namelijk genoeg te doen, als je bijvoorbeeld kijkt naar eenzaamheid of problemen met dagbesteding voor ouderen.” 

Wonen is volgens Van Acquoij het belangrijkste thema komende jaren. “We hebben als slogan ‘bouwen voor oud is oplossing voor jong’. Veel ouderen zitten namelijk nu in een groot huis te wonen en kunnen moeilijk verhuizen. Ze kunnen de maandlasten soms niet aan. Daarom is het belangrijk dat er passende woningen komen voor ouderen.” 

Volgens Van Acquoij heeft 50Plus in Eindhoven de afgelopen periode ‘veel voor de kiezen gehad’. Zo overleed plotseling raadslid Theo Hoppenbrouwers. Ook was er gerommel in de fractie, waarop raadslid Richters vertrok. 

Laat je reactie achter