advertentie Banner Siteli

Solar Team Eindhoven / Bart van Overbeeke

Rutte: 'Stella zet Nederland echt weer op de kaart'

Premier Mark Rutte is dolenthousiast en feliciteert Solar Team Eindhoven met de overwinning in de Cruiser Class van de Bridgestone World Solar Challenge.

Het is de vierde keer op rij dat Solar Team Eindhoven de eerste plaats haalt. Na de bekendmaking belde premier Rutte met het Eindhovense team.

'Gefeliciteerd! Wat een prestatie weer!', begint de premier het gesprek. 'Het wordt gewoon lijkt het.' 'Nou, als we er aan denken hoeveel wij hebben moeten doorstaan, dan is het zeker niet iets wat gewoon gaat worden', reageert team manager Carijn Mulder. 

Wat een geweldige prestatie! Jullie mogen terecht trots zijn. Het zet Nederland zo op de kaart!

• premier Mark Rutte

De Bridgestone World Solar Challenge is dit jaar niet geheeld vlekkeloos verlopen. Tijdens het vervoer van de zonneauto Stella Era heeft een balk van de transportkist een gat in een zonnepaneel geslagen. Op dag vier van de wedstrijd bracht harde wind en een zandstorm het Eindhovense team in moeilijkheden. Daardoor kon het team niet efficiënt rijden, waardoor de nummer twee en drie, Duitsland en Australië, akelig dichtbij kwamen. Maar niet dichtbij genoeg. 

De studenten van de TU/e behaalden een winnende totaalscore van 204,8, waarvan 111,7 punten voor efficiëntie en 93,1 voor comfort en innovaties. Daarmee staat het team op beide vlakken ver boven de concurrenten. 'Jullie mogen terecht trots zijn', vervolgt Rutte het gesprek. 'Het zet Nederland zo op de kaart! Ik wil echt iedereen feliciteren.'

Laat je reactie achter