Jeem Sportsphotography

Ruime overwinning voor FC Eindhoven op Jong AZ

FC Eindhoven heeft vrijdagavond een ruime overwinning geboekt op Jong AZ. In het Jan Louwers Stadion werd met 3-0 gewonnen.

FC Eindhoven begon goed aan de wedstrijd en kreeg uit een corner van Jason Bourdouxhe de eerste kans om te scoren. Jort van der Sande kopte echter net over. Even later was het bijna raak aan de andere kant, maar AZ-aanvaller Richonell Margaret prikte de bal net naast het doel. Na iets meer dan vijfentwintig minuten spelen, wist Jacky Donkor bijna op spectaculaire wijze te scoren. De aanvaller schoot met een halve omhaal op doel na een voorzet, maar AZ-keeper Elber Evora kon de volley uit de hoek te pakken. Ruststand: 0-0.

Tweede helft
In de tweede helft bleef FC Eindhoven vechten voor de drie punten en dat loonde. Bart Biemans schoot van dichtbij de 1-0 binnen uit een corner, nadat doelman Evora de bal niet wist te pakken. Zo'n twee minuten later werd de score verdubbeld. Van der Sande kopte een voorzet van Lorenzo van Kleef binnen, 2-0. 

Na een uur spelen moest Jong AZ verder met tien man. Emir Biberoglu kreeg zijn tweede gele kaart na een overtreding op Hugo Botermans en moest vertrekken. Niet veel later kwam de eindstand op het bord toen Dico Jap Tjong de 3-0 maakte.

Voor FC Eindhoven is de overwinning op Jong AZ de eerste thuiszege van het seizoen. Volgende week woensdag nemen de Blauw-Witten het in de KNVB Beker op tegen FC Emmen.

Laat je reactie achter