Ruim 1250 handtekeningen opgehaald tegen 'ASML-parkeerplaats' Waalre

Milieudefensie heeft 1266 handtekeningen opgehaald tegen de komst van een grote parkeerplaats in het Dommeldal bij Waalre.
De grote parkeerplaats voor duizenden auto's zou in het groen tussen Waalre en de A67 moeten komen, en is bedoeld voor ASML-personeel.

Volgens de milieuorganisatie is zo’n parkeerplaats een slecht plan: de plek waar het moet komen is een kwetsbaar natuurgebied, zeggen ze. Ook zou op deze plek juist natuur gecompenseerd worden waar het elders moest verdwijnen. Natuurmonumenten zette ook een handtekening onder de petitie.

Het is onduidelijk of ASML op deze plek een parkeerplaats wil. De Veldhovense chipmachinefabrikant liet eerder weten het plan niet direct te omarmen. Het bedrijf zou juist meer willen inzetten op duurzaam vervoer, zoals de fiets. Anderzijds, volgens de gemeente Waalre heeft het concern nog niet laten weten geen interesse te hebben. 

Eerder besteedde de gemeente Waalre een halve ton aan onderzoek naar de parkeerplaats. In het ED laat het gemeentebestuur nu weten niet nog eens geld opzij te leggen voor onderzoek. 

Milieudefensie biedt de petitie donderdag aan, bij het gemeentehuis van Waalre.
advertentie Banner Gebit-plus

Lees ook deze artikelen