advertentie Banner Profile Mekkes

TU/e

Robotvoetbalteam TU/e wint RoboCup voor de vijfde keer

Tech United, het robotvoetbalteam van de Technische Universiteit Eindhoven, heeft het WK robotvoetbal in Sydney gewonnen met 6-4 tegen het Chinese team 'Water'.

De robots van het Nederlandse team zijn vernoemd naar de Oranje Leeuwinnen. Zo schitterde  Sari van Verenstaal, Lieke Motors en Jackie Groenestroom Dominique Bluetooth, Lineth Rekenbrein en Vivianne Wielema op het veld.

Het is de vijfde keer dat de voetbalrobots van de TU/e de wereldtitel pakken. Vorig jaar won het team In de Canadese stad Montreal met 1-0 van het Portugese team Cambada.

Robocup 2019

Aan de Robocup doen verschillende teams van verschillende universiteiten, onderzoeksinstituten en bedrijven mee. De RoboCup is het wereldwijde toernooi voor autonome (zelfsturende) robots. Daar wordt bepaald wie het beste team van voetbalrobots heeft.

De robots spelen in twee helften van vijftien minuten vijf tegen vijf met een echte voetbal. Dat gebeurt op een veld van 18 bij 12 meter. De robots zijn geprogrammeerd, maar zodra het fluitsignaal klinkt voetballen ze compleet zelfstandig en zijn de mensen slechts toeschouwer.


Laat je reactie achter