RIVM: 100+ Eindhovenaren in ziekenhuis

Het aantal Eindhovenaren dat met corona in het ziekenhuis ligt is de grens van honderd gepasseerd. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM. Het gaat om 102 patiënten. Dat zijn er 7 meer dan gisteren.

In Geldrop-Mierlo is het aantal patiënten niet gestegen, het zijn er net als een dag eerder 20 inwoners die in het ziekenhuis liggen. Ook in Waalre is het aantal ziekenhuispatiënten niet gestegen. uit die gemeente liggen er 4 inwoner in het ziekenhuis. Ook in Best en Nuenen is het aantal mensen dat in het ziekenhuis ligt niet veranderd. In die gemeentes liggen er net als gisteren, respectievelijk 25 en 12 mensen in het ziekenhuis.
 
Uit Veldhoven zijn er sinds gisteren twee patiënt bijgekomen, uit die gemeente liggen nu twintig mensen in het ziekenhuis. Ook in Son en Breugel ligt er sinds gisteren een persoon meer in het ziekenhuis, daar komt het totaal op 23. Het aantal ziekenhuispatiënten met corona uit Valkenswaard is met tien personen gelijk gebleven.

Het RIVM updatet dagelijks het aantal inwoners dat per gemeente in het ziekenhuis ligt. Die cijfers verschillen van het aantal patiënten in de ziekenhuizen – niet iedere patiënt gaat naar een ziekenhuis in zijn eigen gemeente. De ziekenhuizen uit de MRE delen daarom dagelijks het patiëntenverloop met Studio040. 

Laat je reactie achter