Illustratie van het coronavirus Pixabay

RIVM: 150 coronabesmettingen in Eindhoven

Er zijn 150 mensen met het coronavirus in Eindhoven. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM.

De laatste weten neemt het aantal coronagevallen landelijk weer toe. Die stijging vindt ook plaats in Eindhoven en omgeving. Met 150 coronabesmettingen is het aantal besmette mensen zelfs het hoogste in tijden – alleen in maart toen het virus om zich heen greep, was het aantal geregistreerde besmettingen hoger.

Daar zit hem ook de crux: in maart en de maanden daarna, werd er weinig getest op het virus. Dat is nu anders, waardoor het werkelijke aantal besmettingen eerder hoogstwaarschijnlijk veel hoger was.

Een ander verschil is de bevolkingsgroep die besmet raakt. Het virus lijkt zich vooral te verspreiden bij groepen die niet kwetsbaar zijn voor het virus. Dat is af te lezen aan het geringe aantal ziekenhuisopnames en sterfgevallen door het virus.

Besmettingen randgemeentes
In de omliggende gemeentes ligt het aantal besmettingen een stuk lager. In Best zijn er veertien besmettingen, in gemeente Nuenen negen, net als in Waalre. In Geldrop-Mierlo zijn zeven besmettingen, in Veldhoven dertien en in Son en Breugel zes. In Valkenswaard zijn er 20 besmettingen.

Laat je reactie achter