Rijk maakt geld vrij voor buurtsportcoaches

Er komt meer geld vrij voor buurtsportcoaches in Eindhoven. Buurtsportcoaches organiseren bijvoorbeeld sportactiviteiten in wijken of activiteiten voor ouderen. Het Rijk heeft sinds dit jaar in totaal 130.000 euro vrijgemaakt voor de inzet van de coaches.
De gemeente Eindhoven geeft dat geld uit aan onderwijs, CKE en de PSV Foundation. Buurtsportcoaches moeten zorgen voor meer verbondenheid in de buurt. Ze worden ook wel 's ingezet op school om naschoolse activiteiten te organiseren en te helpen zoeken naar een sportclub in de buurt. Bij ouderenactiviteiten moet je denken aan bijvoorbeeld een dans die helpt om gezond te blijven.

PSV Foundation
De PSV Foundation zet twee buurtsportcoaches in voor de academy in Tongelre. Jongeren trainen twee keer in de week op de Foundation Acamdemy en doen in de buurt verschillende activiteiten.

Gemeenten krijgen voor de inzet van buurtsportcoaches subsidie van het Rijk. De rest van de financiering moeten gemeenten zelf regelen. Die rijkssubsidie bestaat vanaf 2008. Sinds 2019 is er meer geld vrijgekomen voor gemeenten.
advertentie Banner Bos en Slegers

Lees ook deze artikelen