Rendac: we kennen de klachten, werken aan verbetering

'Er wordt gewerkt aan verbetering,' zo reageert destructiebedrijf Rendac op de klachten van stankoverlast uit de Achtse Barrier.

Zo zijn er biofilters verbeterd zegt het bedrijf. En in de toekomst wordt de naverbrandingscapaciteit vergroot, zodat Rendac beter is uitgerust voor wat ze noemt 'extreme situaties'.

Buurtbewoners in de Achtse Barrier weten niet meer wat ze met hun klachten aan moeten. 'Het is zo'n penetrante geur, het grijpt je echt bij de keel. We kunnen zelfs in de zomer niet meer de ramen open zetten. Je wordt gewoon wakker van de stank,' zo vertelt een buurtbewoonster. Een buurvrouw herkent dat verhaal. 'Ze zeggen wel dat er filters verbeterd zijn, maar ik ruik het verschil niet.'

Bij Rendac hebben ze gemerkt dat er meer klachten binnenkomen dan anders. Dat komt volgens het bedrijf door het warme weer, gecombineerd met het feit dat er een grotere aanvoer was van kadavers dan gebruikelijk én een paar storingen in het systeem. 'We vinden het heel vervelend dat mensen geurhinder van ons hebben ondervonden. Bij het verwerken van dierlijke restmaterialen komt in ons productieproces geur vrij. Dat heeft onze constante aandacht,' zegt Rendac in een reactie.

Laat je reactie achter