Rendac

Rendac trekt miljoenen extra uit tegen stank

Rendac investeert 7 miljoen euro extra in de aanpak van stankoverlast. Al zeker anderhalf jaar hebben bewoners van de Eindhovense wijk Achtse Barrier last van de stank, die het destructiebedrijf veroorzaakt.

Rendac zegt al van alles te doen tegen de stank. Zo wordt het dierlijk restafval behandelt na binnenkomst. Met verhittingsprocessen wordt bederf gestopt, en de penetrante geur vermindert. Ook worden geuren weggezogen en filters en luchtwassers ingezet. Verder probeert het bedrijf uit Son overlast te vermijden door kadavers vaker op te halen bij hoge temperaturen.

Toch is dat niet genoeg gebleken, blijkt uit de vele klachten van omwonenden. Volgens Rendac komt dat door technische storingen en de extreem hoge temperaturen in de zomer. Het bedrijf wil daarom dus extra geld vrijmaken, om de stank te bestrijden.

Het dierlijk restafval dat Rendac verwerkt, stinkt van nature. Ook bij de verwerkingsactiviteiten komen geuren vrij. Het bedrijf verwerkt het materiaal tot nieuwe bruikbare grondstoffen en groene energie. Volgens het bedrijf kunnen met die biobrandstoffen jaarlijks zo'n 50.000 Nederlandse huishoudens van energie worden voorzien.

Laat je reactie achter