advertentie Banner Siteli

Milieustraat asbest Geldrop-Mierlo cure afval Freekje Groenmans

Rem op onbeperkt gratis afval storten

Eindhovenaren moeten gaan betalen als ze te vaak naar de vuilstort gaan. De eerste twaalf keer storten in een jaar zijn gratis. De dertiende keer, maar ook de veertiende, vijftiende enz. kosten twintig euro.

Een maatregel die het stadsbestuur neemt om ritjes naar de milieustraat binnen de perken te houden. Zzp'ers die in de bouw werken, willen nog wel 's wekelijks met volle aanhangers bij de vuilstort aankloppen om daar bijvoorbeeld sloopafval te deponeren. Dat is niet eerlijk tegenover bedrijven die wel moeten betalen om hun bedrijfsafval van de hand te doen.

Meer regels
Het stadsbestuur heeft nog meer maatregelen in petto rond afvalbeheer in Eindhoven. Zo krijgen medewerkers van handhaving binnenkort de bevoegdheid om boetes uit te delen voor het illegaal dumpen van afval bij ondergrondse vuilcontainers in de stad. De boete bedraagt minimaal honderd euro.

Bovendien wordt 'de groenbak' in de wintermaanden niet meer om de twee weken geleegd, maar één keer per maand. In december, januari en februari is dat het geval. De gemeente Eindhoven merkt dat groenbakken veelal leeg blijven in de winter.

Gemeenteraad moet nog instemmen
De maatregelen moeten nog worden goedgekeurd door de Eindhovense gemeenteraad. Als dat gebeurt, dan gaan de nieuwe regels in de loop van 2020 in.

Laat je reactie achter