Regenboogbankje in Mierlo beklad

Vandalen hebben donderdagavond het regenboogbankje bij de molen in Mierlo volgekalkt met lelijke teksten, jodensterren en hakenkruizen. Vrijdagochtend heeft de gemeente het bankje meteen schoongemaakt.

"De bekladding werd ontdekt door mijn kleinkinderen", zegt PvdA-commissielid Paul Elsendoorn die de vernieling meldde bij de gemeente. "Zij zijn heel boos dat zo iets moois beklad wordt, zijn vooral boos over het hakenkruis", zegt hij in een toelichting.

Het bankje werd begin 2020 geplaatst om zo bij te dragen aan de acceptatie van mensen met een andere geaardheid. Wethouder Rob van Otterdijk onthulde het bankje toen: "Na de regenboogvlaggen en het verweven kunstwerk in Geldrop is dit bankje weer een stap in de goede richting naar acceptatie."

Het bankje is gemaakt van staal in de kleuren van de regenboog en is een ontwerp van Katja van den Eijnden. "Het bankje symboliseert verbinding en speelt een belangrijke rol in de acceptatie voor de LHBT+-gemeenschap," aldus de ontwerpster. Het bankje moet laten zien dat Geldrop-Mierlo de LHBT+ gemeenschap accepteert.

Studio040 / Marvin Smulders

Laat je reactie achter