SQ Vision

Randgemeenten gaan samenwerken met Meld Misdaad Anoniem

De gemeenten Geldrop-Mierlo, Nuenen, Son en Breugel, Valkenswaard gaan samen werken met Meld Misdaad Anoniem (MMA) om ondermijnende misdaad beter te kunnen aanpakken.

Ook Heeze-Leende en Cranendonck sluiten zich aan bij de samenwerking. Via MMA willen de gemeente meer signalen over criminaliteit en fraude binnen krijgen. Door meer informatie te verzamelen zouden ze samen beter een vuist kunnen maken tegen georganiseerde misdaad in de regio. 

“In Dommelstroom werkt men binnen deze aanpak al een aantal jaren stevig samen met onder andere politie, justitie en belastingdienst. Thema’s hierbinnen zijn drugshandel en -productie, witwaspraktijken en mensenhandel waaronder bijvoorbeeld arbeidsuitbuiting. Door de krachten te bundelen kan er in het gebied effectiever worden opgetreden tegen deze fenomenen”, laten de gemeenten weten.

Meld Misdaad Anoniem is een organisatie die onafhankelijk is van de politie. “Het is altijd het beste om rechtstreeks naar de politie te stappen als je informatie hebt over criminele activiteiten, maar in de praktijk blijkt dat niet altijd makkelijk. Er zijn veel redenen voor mensen om zaken niet te melden", laat de organisatie weten.

“Voor al die gevallen is Meld Misdaad Anoniem een vangnet. Wij zorgen ervoor dat de informatie bij de opsporing terecht komt, maar de melder buiten beeld blijft", aldus MMA.

Laat je reactie achter