advertentie Banner Siteli

Studio040

Raad enthousiast over TAC-plannen

De Eindhovense gemeenteraad is enthousiast over verbouwingsplannen van het Temporary Art Centre. Het TAC wordt dan onderdeel van de grote herontwikkeling van het Emmasingelkwadrant, tussen de Witte Dame en het PSV stadion.

Daarvoor heeft het TAC een plan gemaakt met projectontwikkelaar Focus Real Estate. Het past bij de plannen voor het gebied, vindt bijvoorbeeld GroenLinks. In de persoon van Saskia Lammers wijst de partij op de wens om het aantal vierkante meters aan atelierruimte in de stad uit te breiden van 8000 naar 15.000. In combinatie met onder meer woningen, winkels en de Gender die weer bovengronds wordt gehaald, zorgt het plan volgens die partij voor een levendig gebied in de binnenstad.

Toch plaatsten aan aantal partijen ook wat mitsen en maren. Het gebouw waar het TAC in huist wordt verkocht aan de samenwerkende partijen, maar het geld dat de gemeente daarmee misloopt, moet worden bijgepast uit de Brainport Regio Deal. En daarbij mag het TAC niet meer bij de gemeente komen aankloppen als het het in de toekomst financieel toch niet zo lekker loopt als gehoopt. Niels Groot (CDA): "Zie het als een kuiken, een vogeltje dat gaat uitvliegen. Je wenst het een mooie vlucht, maar het kuiken moet zelf beslissen of het er klaar voor is om te gaan." Wethouder Torunoglu heeft op al deze punten toegezegd ze op te lossen in de definitieve versie van het plan. Ook heeft het TAC nog een betalingsachterstand bij de gemeente Eindhoven. Ook die zal worden ingehaald, beloofde de wethouder.

Laat je reactie achter