Studio040

PvdA wil meer gebruik van deelauto's in Eindhoven

De Eindhovense PvdA wil inwoners van de stad verleiden en stimuleren om deelauto's te gaan gebruiken. De partij is van mening dat deelmobiliteit een grote bijdrage kan leveren aan de ambitie op de verduurzaming van het vervoer in Eindhoven.

De partij verwijst naar een artikel van het AD waarin staat dat Eindhoven achterblijft als het gaat om gebruik van deelauto's. Daarin staat dat het aantal deelauto's per 10.000 inwoners in Eindhoven uit slechts 18,5 bestaat.

"Het wordt wel tijd om Eindhovenaren te verleiden en te stimuleren om deelmobiliteit te gaan gebruiken", stelt raadslid Jan Hopstaken. "Het delen van een (tweede) auto kan bovendien voor meer ruimte zorgen die in samenspraak met de buurt heringericht kan worden. Denk daarbij aan groen of speelvoorzieningen."

Raadsvragen
Hopstaken stelt daarom raadsvragen over dit onderwerp aan het college. Hij wil onder andere weten wat de ambitie van het college is op het gebied van het faciliteren en stimuleren van meer deelmobiliteit in Eindhoven en hij wil weten of het college bereid is om te inventariseren, en op welke locaties in Eindhoven er faciliteiten voor deelmobiliteit geplaatst kunnen worden. Daarnaast wil Hopstaken weten of het college bereid is een pilot te starten op twee locaties in verschillende wijken waar behoefte is aan deelmobiliteit.

De partij vindt ook dat de gemeente Eindhoven dit systeem toegankelijk moeten maken voor meer mensen. Dat kan door initiatieven van inwoners of organisaties.

Laat je reactie achter