Studio040

PvdA en D66 willen meer ruimte voor horecaondernemers

De PvdA en D66 hebben vragen gesteld over de ruimte die horecaondernemers krijgen om in coronatijd toch nog wat omzet te kunnen draaien.

Volgens de PvdA krijgt niet iedere horecaondernemer dezelfde kans om tijdens de coronacrisis toch nog wat te kunnen verdienen. “Waar het in sommige gevallen al maanden lang ‘gezellig druk’ is rondom een horecazaak. Moet een andere zaak zijn afhaaltafeltje opdoeken. Dit heeft de schijn van willekeur bij de handhaving”, laat de fractie weten in raadsvragen.

Het illustreert volgens de partij dat er onduidelijkheid is in de gemeente, over wat wel en niet toegestaan is. Of een horeca-uitbater bijvoorbeeld een foodtruck buiten mag zetten om toch nog wat te kunnen verkopen. Bovendien is ruimte voor dergelijke initiatieven belangrijk voor ondernemers om perspectief te houden, vindt de fractie.

Afhaaltafel naar binnen
D66 Eindhoven heeft soortgelijke zorgen. Zo zou een café-eigenaar in Eindhoven van de ene op de andere week te horen hebben gekregen dat een tafel die buiten stond voor afhaalverkoop, toch weer binnen te halen. Ook zouden foodtrucks volgens de fractie helemaal niet meer op hun standplaats mogen staan omdat het standplaatsbeleid momenteel herzien wordt.

De fractie plaatst vraagtekens bij beide gevallen, omdat verkoop in de buitenlucht juist zou moeten leiden tot minder besmettingen. D66 zou daarom graag zijn dat de gemeente in overleg gaat met ondernemers om duidelijk te krijgen wat wel mag. Daarbij wil de partij dat handhavers ondernemers direct kunnen vertellen, wanneer ze zich niet aan de regels houden, wat wèl mag.

Laat je reactie achter