PSV Media

PSV pakt punt na gelijkspel Real Sociedad

Een prima start voor de EIndhovense club. Donderdagavond speelde ze met 2-2 gelijk tegen het Spaanse Real Sociedad in de Europa League.

Al vooraf aan de wedstrijd zei trainer Roger Schmidt in de persconferentie dat het een pittige uitdaging ging worden tegen de Spaanse club. Toch hield PSV zich in het begin goed staande. De club speelde creatief en creëerde ook wat kansen. Een grote kans kwam in de 24e minuut van Madueke met een schot net naast het doel.

Nog geen minuut later kreeg Sociedad ook zelf een zeer grote kans nadat Januzaj de bal snoeihard op de lat knalde. Het spel was in evenwicht maar de thuisclub bracht daar snel verandering in. PSV schoot zichzelf naar een verdiende voorsprong na een fout van de Spaanse verdediging. Een goede voorzet van Madueke eindigde in de kluts, kwam voor de voeten van Mario Gotzë en schoot de 1-0 binnen.

Voorsprong van korte duur

Kort kon PSV genieten van de voorsprong want nog geen 2 minuten later scoorde Adnan Januzaj, na een goed uitgespeelde actie,  de 1-1. PSV laat het daarna uit de handen glippen want Real speelde in de 39e minuut alles goed uit en schoot uiteindelijk Alexander Isak de 1-2 binnen.

Comeback

In de tweede helft begonnen beide clubs voortvarend. Ze creëerden beide goede kansen, maken soms een foutje waarvan de ander weer kon profiteren. Toch was het PSV die uiteindelijk aan het langste eind trok in de openingsfase van de tweede helft. In de 54e minuut was het Mario Gotzë met een fantastische actie die de bal gaf aan Cody Gakpo en de 2-2 binnenschoot. Daarna was het PSV die controleerde. Het creëerde wel kansen maar dat resulteerde niet direct tot doelpunten. 

Kort voor tijd kreeg PSV nog een grote kans nadat Gakpo de bal speelde op Teze die vrij voor de goal stond. Helaas kreeg hij de bal niet goed op zijn voet waardoor hij ruim naast schoot. In de extra tijd probeerde Teze het nog een keer maar deze keer keihard op de paal. Ook Real kreeg in de extra tijd nog een grote kans door een foute terugspeelbal. Keeper Drommel stond daarna oog in oog met Oyarzabal maar maakte uiteindelijk niet het winnende doelpunt.

Wedstrijdverloop: 31' 1-0 Mario Gotzë, 33' 1-1 Adnan Januzaj, 39' 1-2 Alexander Isak, 54' 2-2 Cody Gakpo

Laat je reactie achter