PSV Media

PSV wint van Fortuna in leeg Philips Stadion

PSV heeft de wedstrijd tegen Fortuna Sittard in een leeg Philips Stadion met 2-0 gewonnen. Daarmee sluit PSV het eerste blokje wedstrijden af als medekoploper van de Eredivisie.

Na vijf minuten spelen opende Donyell Malen op aangeven van Eran Zahavi de score: 1-0. Maar na het sterke openingskwartier van PSV werd Fortuna Sittard steeds gevaarlijker. PSV had het aan de Zwitser Yvon Mvogo te danken dat het de leiding in de wedstrijd bleef houden.

Tweede doelpunt
Pas diep in de tweede helft kreeg PSV wat grip op het aanvalsspel van Fortuna en werd het tweede doelpunt gemaakt. De zege brengt PSV na vier wedstrijden op tien punten, evenveel als medekoplopers sc Heerenveen en Feyenoord. Na komend interlandweekend volgt een uitwedstrijd bij PEC Zwolle.

Bruma en Baumgartl afwezig
De ploeg van Schmidt miste een aantal spelers zondagmiddag. Armindo Bruma en Timo Baumgartl ontbraken omdat zij van PSV de ruimte hebben gekregen een (tijdelijke) overstap naar een andere club af te ronden en verder miste de Duitser vijf spelers wegens fysieke malheur, onder wie Mo Ihattaren en Philipp Max

Laat je reactie achter