PSV Media

PSV wint op bezoek bij AZ dankzij prachtgoals

PSV heeft zaterdagavond met 0-3 gewonnen van AZ op bezoek in Alkmaar. De thuisploeg wist het team van Schmidt goed onder druk te zetten, maar moest toch buigen dankzij prachtgoals van Boscagli en Doan.

PSV begon zonder Ibrahim Sangaré aan de wedstrijd. Hij werd op het middenveld vervangen door Boscagli. Het verdedigingsduo bestond uit Ramalho en Obispo. 

Zowel de bezoekers als AZ zochten vanaf het eerste fluitsignaal naarstig naar de eerste treffer. Zo kreeg Eran Zahavi een grote kans vanuit een voorzet, maar doelman Vindahl kon zich voor de bal werpen. Ook AZ kwam meerdere keren oog in oog te staan met Drommel, maar scoren lukte niet. Even later werd de ban wel gebroken. Boscagli kreeg de bal ver buiten de zestien van de tegenstander. Hij legde aan en schoot strak in de hoek, 0-1. Nog vlak voor rust leek AZ op weg naar de gelijkmaker, maar Max kon dat met een tackle voorkomen. 

Doan

In de tweede helft werden meerdere spelers gewisseld door Schmidt. Ritsu Doan verving Madueke en maakte zijn rentree. Ook Érick Gutiérrez en Yorbe Vertessen kwamen erin. Vertessen liet zich na zo'n vijf minuten spelen meteen gelden. Hij kreeg in de buurt van de zestien de bal, werd vastgehouden door Martins Indi, maar slaagde erin om zich vrij te spelen en een schot te lossen: 0-2. Ondanks de achterstand bleef AZ hopen op een wonder. Die hoop werd even later weggevaagd door een andere invaller. Doan kapte naar binnen en schoot in de verre hoek, 0-3. In de slotminuten kreeg Bruma nog een gigantische kans om de 0-4 te maken, maar hij kopte op de lat. Eindstand: 0-3.

Aanstaande donderdag neemt PSV het thuis op tegen Real Sociedad in de Europa League.

Laat je reactie achter