PSV Media

PSV wint eenvoudig van Heracles Almelo

PSV heeft zondag in eigen huis eenvoudig gewonnen van Heracles Almelo. In Eindhoven was PSV met 3-0 te sterk. Door de overwinning heeft de ploeg van Roger Schmidt de tweede plek weer ingenomen.

Ibrahim Sangaré werd gepasseerd voor het duel met Heracles. Hij werd vervangen door Olivier Boscagli, die normalerwijs in de verdediging staat, maar nu op het middenveld begon. Die zet van Schmidt bleek al na negen minuten goud waard te zijn. Op aangeven van Boscagli passeerde Donyell Malen zijn directe tegenstander en rondde koelbloedig af in de korte hoek, 1-0. Even later was diezelfde Boscagli ook betrokken bij de 2-0. De voorzet van de Fransman werd binnengekopt door Denzel Dumfries. In het restant van de eerste helft werden beide keepers aan het werk gezet. Malen en Mario Götze kregen allebei kansen om de score te vergroten, maar Blaswich bracht redding. Ook Burgzorg had twee keer de mogelijkheid om Heracles terug in de wedstrijd te brengen, maar Yvon Mvogo hield zijn doel schoon.

Mohamed Ihattaren
In de tweede helft hadden beide doelmannen het aanzienlijk rustiger. Mvogo had niets te doen, terwijl Blaswich alleen in actie moest komen na een kopbal van Cody Gakpo. Het slotakkoord was voor PSV. Invaller Mohamed Ihattaren plaatste in blessuretijd de bal in de verre kruising, 3-0. 

Door de overwinning heeft PSV de tweede plek weer overgenomen van AZ. Volgende week nemen de Eindhovenaren het op tegen VVV-Venlo. 

Laat je reactie achter