PSV Media

PSV wil zich revancheren tegen Olympiakos

PSV wil revanche nemen na de matige resultaten van de afgelopen periode. Dat zegt Pablo Rosario in aanloop naar het Europa League duel tegen Olympiakos Piraeus.

De laatste weken zwelt de kritiek op het systeem waarin trainer Roger Schmidt zijn elftal laat spelen aan. Met name door het ogenschijnlijke gemak waarmee de Eindhovense ploeg soms doelpunten om de oren krijgt. 

Die discussie leeft in de PSV-selectie in ieder geval niet, laat de middenvelder weten. “De tactiek staat niet ter discussie. We kunnen het goed uitvoeren, het speelt fijn en de trainers hebben het ons goed aangeleerd.” De middenvelder voelt vooralsnog niet veel meer druk dan normaal. “Bij een topclub als PSV is altijd druk. Dat is in goede tijden zo en nu ook. ‘Tuurlijk voel je het na afgelopen week iets meer, maar op een gegeven moment moet je door naar de volgende wedstrijd.”

Extra revanche
Door de matige resultaten die PSV de voorbije wedstrijden behaalde – het bekerverlies tegen Ajax en het miraculeus gelijkspel tegen ADO, dienen volgens Rosario als extra motivator. “Je wilt hier extra je revanche nemen door die resultaten”, zegt de controleur voor de camera’s van PSV TV. “Dit is ook een kans om onszelf te laten zien als ploeg. Om te laten zien dat we leren en dat we mooie dingen kunnen bereiken.”

Goed in vorm
Schmidt is het eens met die lezing. “We zijn hier om de eerste stap te zetten naar de volgende ronde. Ondanks het teleurstellende resultaat tegen ADO zijn we goed in vorm. Als we hier een goed resultaat neerzetten kunnen we het thuis afmaken”, laat Schmidt weten.

Daarbij is het een opsteker dat PSV weer een beroep doen op Mario Götze. “We hebben het allemaal gezien in de wedstrijden die hij heeft gespeeld. Hij is een complete voetballer: hij is goed aan de bal, in het druk zetten, werkt hard en maakt zijn meters.” Over of Götze morgen kan starten is Schmidt duidelijk, maar hij plaats ook een kanttekening: “Ja hij kan starten, maar onthoud dat hij net terug is van een blessure en nog geen wedstrijdritme heeft.”

Laat je reactie achter