PSV Media

PSV wendt punt- en gezichtsverlies af in Deventer

PSV heeft op het nippertje puntverlies voorkomen tegen Go Ahead Eagles. PSV won de wedstrijd uiteindelijk met 1-2.

De Eindhovenaren leken niet scherp te zijn na de aftrap. Onder meer Ramalho en Mwene maakten slordigheidfoutjes achterin. Go Ahead had het betere van het spel maar mede door goede ingrepen van Joël Drommel bleef het Eindhovense doel leeg.

Aan de andere kant waren er geen grote kansen te bespeuren maar viel er wel een doelpunt. Doan, die de geblesseerde Götze verving, won een duel op de helft van Go Ahead en wist de bal mee te geven aan Zahavi. De spits stuurde met een slimme voetbeweging Gakpo weg, die onberispelijk raak schoot.

De treffer zorgde er echter niet voor dat de Eindhovenaren beter in het spel kwamen. In grote periodes van de eerste helft hield Go Ahead de overhand maar wist dat niet in een verdiende gelijkmaker om te zetten.

Tweede helft
In de tweede helft leek PSV meer controle te hebben op de wedstrijd maar juist toen sloegen de Deventenaren toe. Linksbuiten Córdoba, die in de eerste helft ook al gevaarlijk was geweest, werd diep gestuurd achter de PSV-verdediging. De flankspeler nam de bal mee en schoot bijna staande op de achterlijn, kiezelhard achter Drommel.

Wisselingen
De minuten die daarop volgden had PSV moeite met het creëren van gevaar. Inmiddels hadden de nodige wisselingen plaatsgevonden. Vinícius stond in de spits, Vertessen had de aangeslagen Madueke vervangen en op het middenveld waren Van Ginkel en Pröpper de aanvallende middenvelders.

In de 88ste minuut wisten de Eindhovenaren de wedstrijd dan toch in hun voordeel te beslissen. Uit een corner van Gakpo kopte captain Van Ginkel feilloos de bal tegen de touwen. Door de zege staat PSV weer op plaats twee met vijftien punten uit zes wedstrijden. Zaterdag neemt de ploeg van
Roger Schmidt het op in Tilburg tegen nummer drie Willem II.


Willem II – PSV begint zaterdag om 16.30 uur en is live de horen via Studio040 Radio.

Laat je reactie achter