advertentie Banner Siteli

PSV Media

Veel nieuwe gezichten bij overwinning PSV Vrouwen

PSV Vrouwen heeft de eerste wedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. Op bezoek bij SC Heerenveen werd met 2-1 gewonnen.

Aan de kant van PSV mochten zes speelsters hun officiële debuut maken. Sari van Veenendaal, Mandy van den Berg, Melanie Bross, Kyah Simon, Amy Harrison stonden in de basisopstelling, terwijl Anika Rodriguez mocht invallen. 

Ondanks alle nieuwe namen was SC Heerenveen de bovenliggende partij in het begin, maar keepster Van Veenendaal wist haar doel schoon te houden. Naarmate de eerste helft vorderde kwam de Eindhovense ploeg steeds beter in de wedstrijd en wist voor rust de score te openen. Met nog tien minuten te spelen, tikte Smits de 0-1 binnen. Lang kon PSV niet genieten van de voorsprong, want de Friezen scoorde vlak voor rust de gelijkmaker. 

Tweede helft 

In tegenstelling tot de eerste helft was het dit keer PSV die sterker aan de wedstrijd begon. Zo slalomde Naomi Pattiwael langs een aantal verdedigers, maar kwam niet tot scoren. Even later wist Aniek Nouwen wel een doelpoging te verzilveren. Vanuit een vrije trap kon ze binnenkoppen. 

PSV probeerde nog de score te vergroten, maar kon de wedstrijd niet op slot gooien. Eindstand: 1-2.

Laat je reactie achter