PSV Media

PSV Vrouwen legt Portugese international vast

PSV vrouwen heeft zich versterkt met de Portugese international Ana Capeta. De aanvalster komt over van Sporting Lissabon.

Met Sporting Lissabon werd Capeta tweede in de Portugese vrouwencompetitie. Bij PSV wil de voetbalster, die voor het nationaal elftal van Portugal 7 wedstrijden speelde, zichzelf verder ontwikkelen.

“Dit voelde als het juiste moment om een nieuwe stap te gaan maken. Vrouwenvoetbal maakt op dit moment grote sprongen”, laat de 23-jarige spits weten.

“PSV was de club die mij de beste omstandigheden bood om mezelf te ontwikkelen en om voor prijzen en Europees te spelen. Ik ben erg trots dat ik de eerste Portugese vrouw ben die in het PSV-shirt speelt. Ik ben dankbaar voor deze kans. Ik ga hard werken en met mijn hart spelen. Ik hoop dat de mensen hier net zo blij zullen gaan zijn als ik dat ik het PSV-shirt draag”, aldus Capeta.

Bij PSV Vrouwen zal Capeta een van de speelsters zijn die zich moet gaan ontfermen over de erfenis van Joëlle Smits. De topscorer van PSV Vrouwen vertrekt na dit seizoen naar Vfl Wolfsburg. 

Laat je reactie achter