PSV Media

PSV Vrouwen langer door met trainer De Rooij

Interim-trainer Rick de Rooij is gepromoveerd tot hoofdtrainer van PSV Vrouwen. De Rooij tekent een contract voor 2,5 jaar tot 2023.

Na het vertrek van Sander Luiten werd De Rooij eind dit jaar aangesteld als interim-trainer, maar dit is nu omgezet naar een vast dienstverband.

'We zijn erg blij met de overstap van Rick. Zowel de staf als het team willen graag met hem verder werken aan de lijn die al is ingezet bij onder andere de Champions League-wedstrijden tegen FC Barcelona. De expertise die Rick binnen de PSV Academy heeft opgedaan kan hij nu overbrengen op de vrouwentak', vertelt Sandra Doreleijers, Manager PSV Vrouwenvoetbal.

Jeugdopleiding

De Rooij werkt al sinds 2016 bij PSV en is begonnen als jeugdtrainer en als technisch coördinator van PSV O13-O16. Vorig seizoen was hij tijdelijk Hoofd Jeugdopleiding toen Ernest Faber interim-trainer werd bij het eerste van PSV na het vertrek van Mark van Bommel. 

Nu mag De Rooij beginnen aan een "nieuwe" klus. Na de winterstop is hij officieel hoofdtrainer van PSV Vrouwen en daar is de huidig interim-trainer blij mee.

'De afgelopen weken heb ik al van dichtbij kunnen zien dat PSV Vrouwen een team met veel potentie is. Ik kijk er naar uit om de komende jaren intensief met hen te gaan samenwerken en PSV Vrouwen en het vrouwenvoetbal naar een nog hoger plan te tillen. Het kampioenschap is dit jaar wederom het doel.'


Laat je reactie achter